Главная » 2020 » Травень » 19 » День пам’яті жертв політичних репресій
21:52
День пам’яті жертв політичних репресій

Піддаючи аналізу щодо історичних подій  ХХ століття, неможливо не згадати про трагічні сторінки історії, які випали на долю  українського народу, а особливо про перенесені ним репресії.

«За період Великого терору на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та таборів (інші заходи покарання охоплювали менше 1 %, звільнено було тільки 0,3 %)…»

Про ці страшні факти розповіла вчитель історії Стародубцева І.В. на онлайн уроці історї в 11 –а класі Костянтинівської ЗЗСО № 16, мета якого: донесення об’єктивної інформації про злочини, вчинені у ХХ столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України; сприяння утвердженню ідеалів гуманізму; виховання у молоді почуття патріотизму, поваги до минулого народу України.

Протягом уроку, учні знайомилися з фактами, архівними документами, спогадами очевидців тих страшних подій. Дійшли до висновку, що наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

Насамкінець, хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих людей тих страшних років.

Категория: Новини школи | Просмотров: 256 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]