Главная » 2021 » Березень » 12 » «До джерел літератури»
11:06
«До джерел літератури»

10 березня 2021 року в рамках заходів, присвячених Шевченківським дням, у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  №16 відбулася інтерактивна гра «До джерел літератури». Поміряти власні сили вирішили учні 10-А та 11-А класів.

Мета заходу:  збагачувати знання учнів про українську літературу, її витоки, творчість Гр. Сковороди, І.Котляревського, Т. Шевченка; розвивати креативне мислення, формувати  уміння аналізувати і систематизувати факти, розвивати зв'язне мовлення;  виховувати повагу до рідної мови, літератури, творчості видатних українських митців слова, вміння співпрацювати в команді,  бажання змагатись і перемагати у чесній грі.

Об’єднані у чотири команди, старшокласники змагались у знанні фольклору, давньої літератури  та творчості українських письменників І половини ХІХ століття.  Після «Розминки» гравці проходили інтерактивний квест, а капітани грали в «Хрестики-нулики». Лейтмотивом заходу прозвучали слова І.Драча:

 

Скиньте з Шевченка шапку. Та отого дурного кожуха.

Відкрийте в нім академіка. Ще одчайдуха-зуха.

Ще каторжника роботи. Ще нагадайте усім:

Йому було перед смертю всього лише сорок сім.

Оратори  від кожної команди проголосили промови «Шевченко завжди молодий», де висловили власні думки про актуальність  творів Кобзаря та про Шевченка як особистість.

Всі діти були активними та емоційними, але особливо потрібно відмітити капітанів команд (Костюкович Ренату, Янченка Богдана, Рижова Данила та Аллік Альону) та четвірку найкреативніших гравців, які за час гри зуміли виготовити  лепбуки про Тараса Шевченка. Це Андреєв Данило, Сільченко Ангеліна, Савченко Кирило, Кібальник Валентин.

Отже, результатом заходу стали повторені  відомості про Т.Шевченка та інших митців української літератури, командний дух творчості та позитивні емоції.

 

Учитель української мови та літератури   Бочкарьова О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 140 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]