Главная » 2020 » Березень » 15 » Гордість, краса і велич нашої Батьківщини
20:42
Гордість, краса і велич нашої Батьківщини

                                                                Красивий, щедрий рідний край

                                                               І мова наша солов’їна.

                                                               Люби, шануй, оберігай

                                                               Усе, що зветься Україна!

                                                               І. Січовик

  В рамках заходів щодо популяризації державних символів України в  Костянтинівському ЗЗСО № 16 було проведено ряд виховних заходів, присвячених висвітленню історії формування державних символів України, їх значення і використання в різні історичні періоди.

  Мета: розширити знання дітей про державні  символи України; наголосити на необхідності оберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею; розвивати зв’язне мовлення, художні здібності учнів; виховувати любов до націо­нальних традицій, народної мудрості, повагу і бережливе ставлення до символів нашої держави.

  У 1-А  та 3-Б класах класні керівники провели конкурс малюнків “Символи Держави знаю та їх зображаю”. Учні пригадали державні символи України , їх значення для людини, країни. Складали пазли " Герб та Прапор моєї Держави” та розфарбовували його.

  Під час усного журналу «Краса і велич символів державних» учні 5-А класу розширили знання про Державну символіку України - Герб, Прапор, Гімн. З'ясували, з чого для них починається Україна. Прослухали легенду про український прапор. Відгадали кросворд та створили із квіточок прапор.

   Велику зацікавленість і активність проявили діти 6-А класу при створенні державних символів засобами векторного графічного редактора на ПК.

  З метою поглиблення історії походження державної символіки в 6- Б класі пройшли година творчості «Україна в дитячих віршах» та інформаційна година

 « Ми діти твої, Україно!», де діти складали вірші про Україну, переглядали документальний фільм, відгадували загадки про державні символи.

      На годині спілкування учні 8 -А класу мали можливість переглянути презентації про різновиди гімнів: революційні, військові, духовні, релігійні, студентські та державні ;про  історію створення Державного Гімну України, а також відеороликів: Гімн України  в перекладі на різні мови .

  Розмову про Україну та про її символи можна вести без кінця- краю, бо така багата і щедра наша земля, така славна її історія.

   Любімо свою землю, вивчаймо і поважаймо її символи, не даймо нікому скривдити її !

Т. М. Дорохова

Просмотров: 225 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]