Главная » 2021 » Березень » 14 » « Книга друг на все життя»
20:08
« Книга друг на все життя»

У рамках Тижня дитячого читання  з учнями  4 А класу ( кл.кер. Генатуліна С.А. )у шкільний бібліотеці  12 березня 2021року було проведено виховний захід літературний калейдоскоп « Книга друг на все життя» .

Мета заходу: закріпити знання учнів про бібліотеку, книгу; сприяти розвитку допитливості, інтересу до книжок, до пошуку відповідей на запитання; прищеплювати дітям любов до книги, вміння вдумливо читати і розуміти прочитане; розвивати пам’ять та вміння логічно мислити; формувати читацькі смаки.

На книжкових полицях — поважні, стрункі

без сумнівів, страху й вагань

стоять наші друзі і вчителі —

солдати великої армії Знань.

І простір, і час поряд з ними — ніщо.

Крізь вічність несуть навпростець

вони світло знань і любові тепло

до наших гарячих сердець.

Багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга.  Навіть у наш час, коли комп’ютери заполонили увесь світ, люди знову і знову повертаються  до книги, тому що вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна здобути знання  без книги. На цьому заході учні поділились своїми знаннями про книги: Очереднюк Аліна розповіла легенду про книгу, Матильков  Владік і Андреєв Іван читали вірші, Бессонова Поліна і Фофанов Ваня познайомили з цікавими фактами про найстарішу діючу бібліотеку, про найдовговічніший підручник , про книгу з найкоротшою  назвою та інші факти. В рубриці « Книжковий аукціон» діти показали свої знання. У аукціоні  «продавались» книги, але не за гроші, а за правильну відповідь на запитання «продавця».  Кутельвас Варя, Кулікова Ангеліна, Лагутіна Ксенія,Шепітько Максим, Андреєв Ваня - ці учні принесли для аукціону книги зі своїх домашніх бібліотек. Важко було визначити активних учасників, тому що всі учні були  активними. Після аукціону учасники  калейдоскопу за допомогою  слайдової  презентації впізнавали казкового героя за описом. Всі казкові герої були впізнані і твори  правильно названі. А потім наші учні на декілька хвилин стали редакторами-створювали книжки –саморобки. Було запропоновано тексти та ілюстрації до українських народних казок « Івасик Телесик» і « «Сірко». Діти чудово  виконали це завдання.  Закінчивсь  літературний калейдоскоп зверненням «книги» до читачів.

Дружить зі мною, казку поважайте,

Шануйте книгу, ще більше читайте,

Бо книга – це віконце в світ, малята.

Читати будете – і будете все знати!

Зав.шк.бібл.ЗЗСО№16      Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 146 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]