Главная » 2021 » Березень » 10 » Мандруємо Україною разом із Т.Г.Шевченком
15:36
Мандруємо Україною разом із Т.Г.Шевченком

9 березня  щороку Україна та світ відзначають день народження одного із символів Української держави — поета і прозаїка, художника і громадського діяча — Тараса Григоровича Шевченка. Здобувачі освіти  Костянтинівського ЗЗСО№16 теж долучились до святкування цього дня. У 5-А класі 10  березня була проведена заочна подорож «Мандруємо Україною разом із Т.Г.Шевченком».

Мета заходу: ознайомити здобувачів освіти із життєписом великого сина українського народу Т.Г. Шевченка , видатними місцями України, де він побував ; вчити дітей добирати необхідний матеріал з літератури, працювати над розвитком їх активного мовлення – виробляти в учнів уміння зв’язно висловлювати свої думки; продемонструвати красу і чарівність Шевченкового слова: виховувати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет.

   Діти переглянули відеоролик про життя і творчість Т.Шевченка,  дібрали та розповіли цікаві факти з біографії Кобзаря, ознайомились із видатними місцями України, де побував Т.Шевченко,   читали вірші видатного поета, малювали ілюстрації до творів. 

         Протягом свого життя Кобзар побував у багатьох містах та селах України, Росії, Казахстану. Учні нашого класу створили   карту подорожей Т.Шевченком по Україні.

  Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість,яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.  Отакий був і є для нас,українців,Трас Шевченко.

 

                                                               Класна керівниця 5-А класу  Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 116 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]