Главная » 2020 » Травень » 8 » Не загасити пам'яті вогонь…
23:06
Не загасити пам'яті вогонь…

 

           Напередодні Дня   пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  , 75 років з часу перемоги над нацизмом у Другій світовій війні з учнями Костянтинівського   ЗЗСО № 16 було проведено низку виховних заходів, серед яких онлайн година пам’яті «Не загасити пам’яті вогонь…»(для 5-6 класів).  

        Мета: розкрити для широкого учнівського загалу сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми,  як лиха, що дорого коштує кожному громадянину, руйнує економіку, культуру держав та долі звичайних людей; висвітлити “ціну” війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни;

сприяти формуванню в учнів почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни, а у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.

         Класні керівники розповіли учням про історію Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги,важливість їх святкування,   про історичні події,які  пов’язані з цими днями,   розкрили сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, показали учням відеоролики про участь України у Другій світовій війні. У ході заходу  згадали також сучасних  захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.

         Діти старанно готувались  до онлайн   години пам’яті : добирали та презентували інформацію про героїв України під час  Другої світової війни , своїх земляків,  рідних,які були учасниками тих подій. Учні читали вірші на цю тему, переглянули відеоролики з піснями воєнних років, висловили власні  враження та думки,які виникли після виховного заходу.

        В Україні триває карантин, навчання у школі перейшло у новий формат, але виховання в дітях поваги до ветеранів Другої світової війни, до  пам’яті про них    залишається незмінним. 

      Костянтинівський ЗЗСО№16 вітає усіх  із святом  - Днем   пам’яті та примирення, Днем  перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Нехай війна ніколи більше не завітає до нас у дім,усі ми будемо здоровими та щасливими!   

 

                                                                      Педагог-організатор Шарніло В.А.

 

Просмотров: 212 | Добавил: ириска | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]