Главная » 2021 » Березень » 12 » «Обираєш професію - обираєш долю».
15:08
«Обираєш професію - обираєш долю».

«У кожного з нас є заповітна мрія. Щоб вона стала реальністю, потрібен план, процес, персонал, наполегливість, терпіння і бажання»                         Джеффрі Гітомер

11 березня в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16  пройшов виховний захід «Обираєш професію - обираєш долю».

Мета заходу: активізація інтересу здобувачів освіти до самостійного вибору майбутньої професії на основі індивідуальних властивостей, схильностей, здібностей та вимог до сучасного ринку праці; самооцінка індивідуальних можливостей і їхнє співвідношення з вимогами різного типу професійної діяльності на ринку праці.

    Учасники  заходу, здобувачі освіти 9 класу, пригадали статтю 43 Конституції України про права громадян на працю. Переглядаючи презентації, виділили 5 типів професій, пройшли тест на «Професійну придатність», ознайомилися з найпрестижнішими професіями в світі, з рейтингом популярних професій. Визначили, хто і що впливає на вибір професії, та вказали на  типові помилки при виборі професії.

      Здобувачі освіти зазначили, що вибір професії - складний та відповідальний період в житті кожної людини. Обираючи професію, людина здійснює не тільки вибір роду занять, але й складний процес самовизначення, визначає своє місце у житті та   пам'ятає про те, що кожна з професій є неповторною, і для кожної людини найголовнішою. Головне - обрати її правильно!

 

Класний керівник              О.Д. Трискиба

Категория: Новини школи | Просмотров: 145 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]