Главная » 2020 » Травень » 8 » Пам’ятайте свою історію,ходіть до музеїв!
23:23
Пам’ятайте свою історію,ходіть до музеїв!

                    Напередодні Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги), 75 років з часу перемоги над нацизмом у   Другій світовій війні класними керівниками 7 - 9 класів Костянтинівського  ЗЗСО № 16 було проведено віртуальну подорож    в Національний музей історії  України у Другої світовій Війни https://www.youtube.com/watch?v=NH4xZzNPPwk .

                  Мета заходу: продовжити знайомити учнів із подіями Другої світової війни, її наслідками, героями, роллю України у цій війні; розвивати пізнавальний інтерес до культури та історії свого народу; виховувати патріотизм, повагу до учасників Другої світової війни.

                   Учні разом із класними керівниками відвідали 9  віртуальних залів: 1 зала має вигляд розбомбленої  української хати,  2  -  шкільного  довоєнного класу, 3 зала - це  Київ у роки Другої світової війни, 4 зображує бойові дії в Україні у 1941-1942р.р.,5 присвячений  бойовим діям на Кримському півострові, 6 розповідає про нацистський окупаційний режим, про те, як знищували євреїв, ромів та інші народи, 7 присвячений трагедії України під владою нацистів та їх союзників, 8  - Руху Опору українського народу, 9 зала – зала  Пам’яті.

          Вітає всіх відвідувачів музею монумент «Батьківщина-мати»,яку видно  здалеку.  У музейних залах можна розглянути документи,  листи-трикутники, зброю, одяг,взуття, предмети побуту тих років, світлини, картини,зокрема багато полотен відомого українського художника М.Глущенка, які зображують Україну в роки Другої світової війни. Є також прапори, мапи, військовий транспорт, газети, снаряди тощо. Стіни прикрашають горельєфи,які горять мовчазно про історію. 

      У музеї кожна річ, кожен експонат розміщений із таким глибоким сенсом, так цікаво стилізовано зали! Немає одноманітності та  якоїсь формальності, стандартності.  Видно, що люди,які займались оформленням залів музею, є не просто істориками,які сухо виконують свою роботу,а  це люди,які влали душу та емоції ,котрі хотіли передати відвідувачам.  Від багатьох експонатів мороз іде по шкірі та слів не залишається. Усі вони говорять: «Не треба більше війни! Пам’ятайте про загиблих та шануйте ще живих ветеранів.»

 

                                Педагог-організатор Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 214 | Добавил: ириска | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]