Главная » 2021 » Березень » 18 » Протидія булінгу
17:01
Протидія булінгу

Проблема булінгу у суспільстві виникає дуже часто і існувала мабуть завжди, але останні роки цю проблему почали досить часто піднімати та розробляти засоби її вирішення. Наш Костянтинівський заклад загальної середньої освіти №16 досить часто проводить різноманітні заходи, спрямовані на протидію булінгу.

Так 16.03.2021 р. під час класної години у 7-А класі відбувся урок з теми “Протидія булінгу”. Метою цього заходу було виявлення в учнях достатність знання цієї теми. Використовуючи техніку “коло”, діти ділилися своїм розумінням про те, що таке булінг, чи були вони свідками булінгу, хто такий “булер” та “жертва булінгу” і звичайно засоби, які ми можемо застосувати для протидії булінгу. Учні також повинні були зрозуміти, що відчуває жертва булінгу, це розуміння допомагає дітям бути чемними та співчувати іншим, враховуючи можливі недоліки людини.

На уроці було застосовано такі техніки: “коло”, “інтерактивні ігри”, “групове заняття”, “мозковий штурм”, “емпатійні вправи”.

Щоб зрозуміти відчуття жертви булінгу було використано гру “бридке каченя”, де учні діставали білети та шукали “загублену пару”, але 1 білет не мав пари і таким чином залишався один. Після цього діти ділилися своїми відчуттями і робили висновки, що відчуває людина, яка залишається поза межами спілкування.

Після цього дітям було запропоновано гру “співробітництво-суперництво” з повітряними кульками. Завдяки цій справі учні зрозуміли різницю співпраці та суперництва та отримали досвід “сінергії”.

Наприкінці, діти поділилися враженнями від уроку та отриманого досвіду про запобігання булінгу, отримали довідку про служби, які займаються цим питанням та контактну інформацію.

 

Класний керівник 7-а класу        Д.К. Бувайло

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Новини школи | Просмотров: 123 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]