Главная » 2020 » Березень » 15 » «Протидія та попередження булінгу»
20:11
«Протидія та попередження булінгу»

    У Костянтинівському ЗЗСО № 16  пройшла низка заходів, присвячених булінгу. Тематичні класні години: «Стоп булінг», «Чим конфлікт відрізняється від булінгу?», тренінг «Булінг як явище та його форми», модуль «Протидія та попередження булінгу», круглий стіл «Булінг. Аналіз ролей сторін та мета їхніх дій», виховний захід «Чи виховують родинні цінності почуття переживання за людину, яка зазнає насильства».

    Метою таких заходів було: формування нетерпимості до проявів агресії; розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля; розвиток навичок надання і отримання допомоги; виховання толерантного ставлення до людини.

    Учні пояснювали, що таке булінг; розпізнавали булінг і дружні піддражнювання, булінг та конфлікти; розробляли стратегії подолання цькуванню, демонстрували емпатію до жертв насилля, уміння припиняти знущанням та звертатися по допомогу; називали джерела допомоги жертвам булінгу. Діти знайомилися з притчею «Найважливіші речі» та розподіляли свої цінності за шкалою від 10 до 1; виконували вправи «Скріпка», «Не кожен конфлікт є булінгом».

    Такі заходи сприяють попередженню насильственного ставлення дітей один до одного.

 

Вчитель початкових класів  О. А.Шевченко

     

Категория: Новини школи | Просмотров: 220 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]