Главная » 2020 » Травень » 8 » «Роль партизанського руху в часи Другої світової війни»
23:31
«Роль партизанського руху в часи Другої світової війни»

 З нагоди Дня пам’яті та примирення, 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Костянтинівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 класні керівники  дистанційно проводили виховні заходи з теми: «Роль партизанського руху в часи Другої світової війни» і долучилися до флешмобу «#МИПАМ`ЯТАЄМО».

          Мета заходу:  виховувати   у дітей почуття патріотизму, любові до України, моральної культури  , поважного ставлення  до історичної пам’яті свого народу, пошани до тих, хто боровся за Батьківщину; розширити знання учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху; розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.

 Під час виховної години здобувачі освіти   та педагоги розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу.  Діти читали вірші про Другу світову війну, прослухали та переглянули відеоматеріали з цієї теми, обмінялись власними думками з приводу прослуханого.  Учні дійшли до висновку, що подвиг українців у роки Другої світової війни неоціненний. Треба з пошаною ставитись до ветеранів  цієї війни та шанувати пам’ять предків.

             Партизани та підпільники у період Другої світової війни працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога,шпигували, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії. Вони мінували залізничні дороги, якими ворог переправляв свої війська, підривали фашистські заводи, на яких виготовляли воєнне оснащення: зброю, техніку і т.п. Таким чином партизани зробили неоціненний внесок у велику Перемогу над нацизмом.

 У багатьох населених пунктах України  подвиг партизан-підпільників увічнюють пам'ятники, історичні музеї, музеї партизанської слави. Та з кожним днем стає все менше й менше учасників тих страшних подій історії, що з відстані часу набувають нового осмислення.

             Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У цей день ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість,  вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам.

 

                                                                                                             Учитель фізики Кряжева Т.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 265 | Добавил: ириска | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]