Главная » 2021 » Березень » 14 » « Т.Г. Шевченко- співець краси рідного краю»
19:51
« Т.Г. Шевченко- співець краси рідного краю»

                                                          Шевченківські  дні

                                                                          Ти нам залишив прагнення високі,

                                                                           Шляхи священні,по яких іти.

                                                                           Твого сумління й мужності уроки

                                                                            Ми бережем і будем берегти.

                                                                                                        Микола Палієнко

  Відповідно до річного плану роботи Костянтинівського ЗЗСО № 16 з метою вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка, популяризації його творчості, залучення школярів до вивчення рідної мови, виховання громадської позиції  впродовж  9-12 березня 2021 року разом з першокласниками  розмовляли про Тараса Шевченка, виконували цікаві завдання які допомогли глибше пізнати поета і полюбити його творчість. День 9 березня розпочався у 1-Б класі з ранкового кола де під час інформаційної хвилинки з переглядом відеоматеріалів діти знайомились з життєвим і творчим шляхом Кобзаря. 10 березня учні разом з батьками оформили в класі тематичний куточок « Йдемо з дитинства до Тараса». На уроці  математики працювали з картками: обчислювали вирази і записавши результати у відповідні кружечки, дізнавалися про один із етапів життя поета.11 березня  пройшло заняття з інтегрованого курсу- мистецтво, на тему « Т.Г. Шевченко- співець краси рідного краю» в процесі якого дітлахи створювали ілюстрацію до  вірша «Тече вода з-під явору».

12 березня на уроці української мови діти продовжили знайомство з творчістю письменника « Поезія, що стала народною піснею»: слухали вірші Т.Г.  Шевченка зі збірки « Кобзар», подивились екранізацію відомих віршів,працювали в групах, доповнювали вірші Кобзаря з кубиками LEGO,читали вірші з перешкодами,проходили лабіринти з фактами про письменника.

Минають віки,стираються написи на камені, тліють книги,руйнуються будівлі, але слово Шевченка- живе і вічне. Вивчаймо його,виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу.

Учитель  Т.М. Дорохова

Категория: Новини школи | Просмотров: 164 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]