Главная » 2021 » Березень » 12 » «Тарас Григорович Шевченко – відомий і невідомий».
11:00
«Тарас Григорович Шевченко – відомий і невідомий».

Життя нашого поета таке дивне,

                                                                     що, слухаючи про нього, можна

                                                                     було б сказати, що це – легенда…

                                                                                                 С.Васильченко

      11 березня в 4-А класі Костянтинівського ЗЗСО №16 пройшла класна година присвячена Шевченківським дням «Тарас Григорович Шевченко – відомий і невідомий».

   Навесні ,коли тануть сніги

   І на рясті заграє веселка,

   Повні сил і живої снаги

   Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.

   Метою заходу було: поглиблення й узагальнення знань учнів про життя та творчість Т.Г. Шевченка; ознайомлення із маловідомими фактами з життя та творчості  Кобзаря;  виховання почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка.

   Т.Г.Шевченко – письменник, мислитель, художник, національний подвижник. Як писав О. Вишня: « Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю».

   До цієї події діти готувалися заздалегідь. За власним бажанням розподілилися на творчі групи. Учні першої групи збирали матеріал на тему «Я відкриваю Шевченка». Вони створили книжку-розкладушку «Цікаві факти з життя та творчості Кобзаря». Діти другої групи приймали участь у пошуковій роботі. Результатом стало створення Арт-мозаїки «Буквар Т. Г. Шевченка». До третьої групи ввійшли діти, що працювали над створенням інтелектуальних завдань: вікторин, кросвордів, «Хмари слів» Ці наробки  були розміщені в «Інтелектуальній скринці».

   Кожна група презентувала свій кінцевий продукт. У ході заходу діти були активні, жваві, творчі. Усі отримали задоволення від результату своєї роботи.

    «Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури… Доля переслідувала його все життя, та вона не зуміла  перетворити золото його душі на іржу… Найкращий і найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – “невмирущу славу і вічно нову насолоду, які приносять його твори мільйонам людських сердець», — так писав І.Я.Франко у “Посвяті»

   Благословен той день і час,

   Коли прослалась килимами

   Земля, яку сходив Тарас ,

   Малими босими ногами.

Класний керівник 4- класу

 Костянтинівського ЗЗСО№16

Генатуліна С. А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 142 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]