Главная » 2019 » Жовтень » 25 » 28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників
14:09
28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників

У  календарі є чимало пам’ятних дат, які нагадують про Другу світову війну. Але День визволення України від нацистських загарбників, який відзначається 28-го жовтня, посідає особливе місце в історії українського народу.     Друга світова війна принесла з собою стільки трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що людство досі з сумом та гіркотою згадує про ті далекі події. У день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України традиційно вшановують героїчний подвиг українського народу.
   25 жовтня з учнями 1-11 класів  Костянтинівської загальноосвітньої школи №16 був проведений тематичний вісник пам’яті з нагоди 75-ї річниці визволення України від нацистських загарбників.
   Мета: ознайомити учнів з трагічними сторінками Другої світової війни; показати, наскільки важливо сьогодні пам’ятати уроки історії та подвиги наших дідів і прадідів; виховувати в учнів почуття патріотизму, гордості за людей своєї землі, які відстояли її незалежність і волю; спонукати учнів сприймати уроки минулого серцем, щоб пам’ятати вічно, якою ціною здобуто перемогу в цій війні.
   Діти зрозуміли, що вони майбутнє України. Своїми знаннями, працею, здобутками примножують її культуру, своїми досягненнями славте її. Що треба бути гідними своїх пращурів, любіти рідну землю, берегти волю та незалежність України, поважайти свій народ і свою мелодійну мову. Шанувати себе і свою гідність.
Право покласти квіти до стели ім.М.Носулі та вшанувати пам*ять нашого земляка надалося  рою “Хортиця” .
   Пам’ятаймо! Приєднуймося до вшанування всіх, хто це  звільнення забезпечив! Ми – єдина країна! Попри всі негаразди, ми прагнемо одного – спокою, миру та чистого блакитного неба над головою.


Вчитель: Носікова А.Ю.

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 282 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]