Главная » 2021 » Вересень » 1 » «30 років Незалежності. Україно, ти у мене єдина!»
12:38
«30 років Незалежності. Україно, ти у мене єдина!»

30 років Незалежності України — привід не лише для святкування й гордості, але й для глибокої змістовної розмови. Що таке незалежність, хто такий громадянин, що вкладаємо у поняття «герой»?  1 вересня 2021 року в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області класні керівники розпочали з тематичного Першого уроку, присвяченого ювілею Незалежності України. Мета : ввести учнів у контекст святкування 30-ліття Незалежності України; поглибити знання про Україну та українців; співвіднести особистість конкретного учня з їхньою належністю до України; розвивати громадянську самосвідомість  здобувачів освіти.

          Діти  мали змогу переглянути навчальне відео з історіі становлення української незалежності, відповідали на запитання вікторини «Мандруємо Україною», ознайомилися з інфографікою «Тисячоліття державності», згадали героїв нашої Батьківщини та їхні подвиги, виконали тематичні завдання пізнавального характеру.

           Класна керівниця 7-Б класу Бурлачук Юлія Сергіївна провела тематичний перший урок «30 років Незалежності. Україно, ти у мене єдина», основне завдання якого,  виховувати у здобувачів освіти почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до історії Батьківщини, поглиблювати знання  про Україну, видатних українців; формувати переконання у нетлінності духовних скарбів народу.

     У ході дискусії семикласники дали визначення поняттям «герой» та «незалежність», наводили приклади героїв України, згадували звичаї та традиції рідної держави. Реалізувати основні завдання виховного заходу на практиці вдалося завдяки виконанню практичного завдання зі здобувачами освіти : створення карти України, яка стала символом багатства та   незалежності нашої країни.   Підбиваючи підсумки уроку,  діти виконали вправу «Скринька передбачень», де ділилися думками щодо майбутнього України.

Класна керівниця 7-Б класу                                                        Ю.С. Бурлачук

Категория: Новини школи | Просмотров: 205 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]