Главная » 2021 » Вересень » 29 » «80 років пам’яті: забуттю не підлягає»
20:15
«80 років пам’яті: забуттю не підлягає»

29 вересня у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти                І-ІІІ ступенів №16 пройшов  загальнонаціональний урок пам’яті «80 років пам’яті: забуттю не підлягає», приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

     Мета  заходу -  увічнення пам'яті  жертв однієї з найтрагічніших сторінок Голокосту - масового вбивства євреїв Києва у Бабиному Яру; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації України, у тому числі, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху; запобігання повторенню злочинів проти людяності.

     На уроках  пам’яті здобувачі освіти,  працюючи з    матеріали  презентації  «80 років пам’яті: забуттю не підлягає»,  листали сторінки історичних відомостей  трагічних подій  Бабиного Яру та занурились у трагічну атмосферу осінніх днів 1941 року – днів, коли нацисти почали знищення київського єврейства.  Школярі відвідали віртуальну виставку «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» та  переглянули  документальний  фільм  «Бабин Яр у пошуках пам'яті». Під час підготовки до загальнонаціонального уроку  використовували  освітню платформу «Червона точка пам’яті», яка була створена Меморіальним центром “Бабин Яр” та  дозволила  учням зробити свій внесок в колективне знання про Голокост і Другу світову війну.

Напередодні пам’ятної дати  учні 9-го класу відвідали братську могилу мирних громадян у Сергіївській  балці  (у народі Єврейська балка), де в роки Другої світової війни було розстріляно близько 5 тисяч мирних мешканців. А для 10-го класу організована екскурсія до міського краєзнавчого музею.

Пам’ять усіх безневинно загиблих у роки Другої світової війни було вшановано загальношкільною  хвилиною мовчання!

 

      Класний керівник 10 класу      Олена ТРИСКИБА

Категория: Новини школи | Просмотров: 117 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]