Главная » 2021 » Лютий » 19 » « А сотня відлетіла в небеса…»
10:39
« А сотня відлетіла в небеса…»

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
Серед Небесної Сотні  були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України -  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала  в собі народ усієї Соборної України.

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у всіх класах  Костянтинівського ЗЗСО № 16 пройшли єдині уроки мужності  , приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні

Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні «Нам не жаль, бо лягли ми за діло. Гідне жертви життя і кохання». «Їх назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там, на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом прозвучали по всіх годинах пам`яті.  Поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності. Пам'ять про них  вшанували хвилиною мовчання.

І рани їхні вже їм не болять.
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло.
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна Сотня в вирій полетіла…
Л. Максимлюк


 

Категория: Новини школи | Просмотров: 132 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]