Главная » 2020 » Січень » 16 » “А той другий празник – святого Василя…”
19:49
“А той другий празник – святого Василя…”

14 січня в Костянтинівському ЗЗСО №16 серед учнів 3-А класу пройшов захід присвячений святкуванню Старого Нового року.

Мета заходу: продовжити знайомити дітей зі звичаями святкування Різдвяних свят, зокрема Старого Нового року; сприяти відродженню національної культури, традицій; виховувати почуття патріотизму, бажання вивчати національну спадщину.

Святом Василя називають Старий Новий рік і відмічають його 14 січня.

Січень – щедрий на свята, а ми, українці, споконвіку шануємо традиції і любимо забавлятись – та так, що Новий рік святкуємо двічі. Маємо першосічневий, світський Новий рік, і ще один – Старий Новий рік, який прийнято відзначати з 13 на 14 січня. Відтак, традиційно 13 січня в Україні з давніх-давен святкували день Маланки, а 14-го числа – святого Василя. Ба більше, у вечір перед Василем прийнято ще досі у деяких родинах сідати за Щедру вечерю. Чому щедру? Бо на цю вечерю дозволяється подавати до столу м’ясні страви. Втім, не всі так відзначають Старий Новий рік, а для декого такі традиції – взагалі відкриття.

Перший посівальник на Новий Рік зазвичай приносить до хати щастя. Вважається, що дівчата щастя не приносять, тому й посівати їм не годиться.
У перший день старого Нового Року (14 січня) до всього уважно приглядаються, бо все має віще значення.

Захід пройшов цікаво, жваво. Діти поглибили свої знання, мали змогу показати свої артистичні здібності, удосконалювали вміння злагоджено співпрацювати в колективі.

Класний керівник 3-А класу

Генатуліна С.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 217 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]