Главная » 2019 » Грудень » 10 » Антикорупційний урок
22:19
Антикорупційний урок

Корупція стосується кожного, бо у кожного вона забирає мрії та можливість самореалізуватися

Саме під таким гаслом у Костянтинівському ЗЗСО № 16 напередодні Міжнародного Дня боротьби з корупцією, а також в рамках проведення в освітньому закладі «Всеукраїнського тижня права», « Всесвітнього дня Гідності» та Всеукраїнської акції « 16 днів проти насилля »проходив Антикорупційний урок.

МЕТА: ознайомити з поняттям «корупція» розвивати критичне мислення формувати ціннісне переконання щодо корупції як до суспільно небезпечного явища.

Учні 8-9 класів розглянули поняття, що таке корупція, в чому проявляється, як карається законодавством та як з нею боротися. Завдяки антикорупційним сценаріям взятим з «Набіру інструментів для роботи з молоддю» учасники заходу шукали і знаходили альтернативні шляхи подолання корупції, про яку так голосно говорять зверху та так мало роблять зсередини.

Школярі добре розуміють, що корупція - це страшна хвороба сучасного людства, яка, наче небезпечний вірус, вже давно глибоко проникла в усі органи державної влади, структури та відомства, освіту та медицину. Якщо її не подолати, то вона стане на заваді здобуття учнями якісної освіти, отримання вчасної та якісної медичної допомоги, на що всі ми маємо беззаперечні права, передбачені Конституцією України, Декларацією прав дитини та Конвенцією ООН про права людини.

Корупція завадить майбутнім фахівцям знайти роботу, відкрити власну справу та здійснити свої мрії, виплекані з дитинства. Більше того, корупція часто є причиною підвищення рівня смертності на дорогах і стосується навіть тих людей, які до неї абсолютно не причетні. Але для того, щоб її подолати кожен має почати з себе.

Просмотров: 202 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]