Главная » 2023 » Вересень » 29 » Бабин Яр: трагедія народу українського
10:43
Бабин Яр: трагедія народу українського

Бабин Яр – це, безумовно, трагедія українського масштабу. Бо від цього постраждали насамперед українці. Вони стали жертвами двох систем - більшовицької та нацистської. Убивали і були убієнними.

З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва в Бабиному Яру, вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності 29 вересня 2023 року в Костянтинівському ЗЗСО №16  були проведені уроки  пам’яті , на яких здобувачі освіти листали сторінки історичних відомостей  трагічних подій  Бабиного Яру та занурились у трагічну атмосферу осінніх днів 1941 року – днів, коли нацисти почали знищення київського єврейства.  Учні  відвідали віртуальну виставку «Бабин Яр: трагедія народу українського» та  переглянули  фрагменти  документального фільму  «Бабин Яр у пошуках пам'яті», на  інформаційних хвилинках  «А Бабин Яр мовчить…»   в доступній формі розкрили зміст трагедії в Бабиному Яру, її вплив на долю людства, на історичну пам’ять сучасників; викрити людиноненависницьку політику нацизму, розуміння того, що мир, життя і злагода людей – найвищі цінності на землі.

Ми мусимо навчитися захищати себе, свою Батьківщину, свої цінності й у жодному разі не допустити гуманітарних катастроф, злочинів проти людства й людяності. Ця трагедія повинна стати особистою для кожного з нас, своїм власним болем. Це питання безпеки України, відповідальності за свій народ і своє майбутнє.

Категория: Новини школи | Просмотров: 41 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]