Главная » 2023 » Грудень » 8 » «Без здоров’я немає щастя»
11:14
«Без здоров’я немає щастя»

Безцінний скарб,

Що ми здоров'ям звемо

Із юних літ нам треба берегти,

Адже нічого більше нам не треба,

Щоб тільки всі здорові були ми!

Здоров'я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров'я. На даний момент заклад освіти  відіграє велику роль у розвитку здоров'я дитини, її ставлення до свого здоров'я, реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя.

«Тиждень здоров'я» в школі допомогає  учням осягнути глибину проблеми, усвідомити, що здоров'я включає різні компоненти, виявити першопричини порушення здоров'я, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров'я.

Вчителями предмету Основи здоров’я були проведені  заходи, які формують в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя та виховують свідоме ставлення до свого здоров'я. Для учнів 5-х класів було проведені практичне заняття "Рухайтеся в бік здоров'я" та інтерактивну гру « Мої емоції». Здобувачі освіти 6-х класів побували в заочній подорож у країну "Оберіг здоров'я", де пригадали правила раціонального харчування, особистої гігієни та здорового способу життя. З учнями 7-х класів обговорили питання ментального здоров'я учнів в умовах війни, познайомилися з різними методиками подолання тривожності. Перевірити свої знання в інтерактивній гри « Здоров’я та безпека » мали змогу учні 8-х класів.

В рамках тижня були проведенні заходи присвячені темі доброчесності. Так учні 9-х класів обговорили питання щодо академічної доброчесності в закладах освіти, розібрали проблемні ситуації, спробували знайти оптимальне рішення не порушуючи законодавчу базу. З’ясовували, як порушення доброчесності в різних сферах життя може вплинути на фізичне і психологічне здоров’я людини.

Заходи дали дітям достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.

Сьогодні проблема здоров'я дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі була і залишається актуальним питанням у системі виховання молоді. Ми, дорослі, повинні вчити дітей, як їм жити у світі, який ми створили та передаємо у спадок.

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 32 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]