Главная » 2019 » Листопад » 15 » Безпечна країна
12:06
Безпечна країна

15 листопада 2019 року в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів № 16 у 2-А класі пройшов єдиний національний урок «Безпечна країна» на виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 231.

Мета заходу: попередити травматизм дітей на дорозі, нагадати учням правила поведінки на дорозі, ознайомити школярів зі світлоповертальними елементами в одязі, розвивати здоров’язбережувальні компетентності.

На сьогоднійшній день в Україні один з найвищих рівнів смертності дітей від дорожньо-транспортного травматизму серед країн Європейського регіону. Тому, формування культури поведінки пішоходів на дорозі необхідно починати з дитинства.

Урок розпочався з вправи «Коло». Діти обмінялися інформацією « Безпечний рух з дому до школи». Відмітили, що переходити дорогу потрібно там де встановлено світлофор або знак «Пішохідний перехід» . Також повідомили як потрібно переходити нерегульоване перехрестя.

Далі, об’єднавшись у групи, пограли у гру «Безпечна вулиця» із 6-ма цеглинками LEGO.

Вчителька розповіла учням, що забезпечить дитячу безпеку на дорозі носіння світлоповертальних елементів в одязі. Ця невелика деталь збільшує видимість пішохода до 150 метрів. Особливо важливо їх використовувати в осінньо-зимовий період коли видимість на дорогах погана не лише вночі,а й удень. Учні з інтересом переглянули відеоролики «Будь помітним у темряві», «Безпечний одяг може бути модним».

Урок «Безпечна країна» спонукає учнів дотримуватися правил безпечної поведінки на вулиці, піклуватися про своє здоров1я.

Класний керівник 2-а класу Хрипко Н. К.

Категория: Новини школи | Просмотров: 217 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]