Главная » 2019 » Квітень » 25 » «Безпечне та здорове майбутнє праці».
21:42
«Безпечне та здорове майбутнє праці».

із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що цікавить, приносить радість - одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності. Вибір навчального закладу, а згодом професії, значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини.

28 квітня у світі та Україні відзначають День охорони праці . Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Костянтинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 не стала виключенням. Заступником директора з навчально-виховної роботи був розроблений план заходів Тижня охорони праці, до якого були залучені не лише вчителі, класні керівники та педагог – організатор, але й медична сестра школи, бібліотекар, вчитель фізичного виховання та практичний психолог школи. Головною метою шкільних заходів стали розкриття значення правильного вибору професії, підвищення рівня поінформованості учнів про особливості тієї чи іншої діяльності, надати можливість підліткам інтегрувати уявлення про свій майбутній фах; пропагувати серед учнів школи відповідальне ставлення до власного здоров’я та поширювати ідеї здорової нації.

Тиждень було розпочато виставкою дитячих малюнків під гаслом «Охорона праці очима дітей». Класоводи початкової школи розмістили малюнки в класних приміщення та коридорах школи. Також медична сестра школи провела пізнавальну бесіду з учнями 1-4 класів «Основні правила гігієни».

Наступним етапом стали спортивні змагання, які вчитель фізичної культури провів серед учнів 5-6 класів присвячені Дню охорони праці, девізом яких став « Саме цінне, що дає спорт, - це можливість перевірити, на що ти здатен».

Вчитель основ здоров’я , провела бесіду «Здоровий спосіб життя. Здоров’я – найдорожчий скарб людини» для учнів 7-8 класів. Діти активно приймали участь в обговоренні та наводили власні приклади, яким чином треба слідкувати за своїм здоров’ям. Також декілька дітей виявили бажання стати волонтерами та проводити інформаційні хвилинки для учнів молодшої школи про поведінку на перервах, з метою профілактики травматизму.

Педагог - організатор, провела конкурс плакатів серед учнів старшої школи на тему: «Ми – проти куріння!». Діти з не аби яким інтересом поставилися до цього завдання. Протягом тижня дівчата та хлопці продемонстрували роботи, виконані в різних техніках (колажі, постери, карикатури). Своїми роботами вони закликали дітей школи ставитись відповідально до свого здоров’я.

Паралельно класні керівники залучали своїх вихованців до низки заходів протягом тематичного тижня. Закликали відповідально ставитись до вибору майбутньої професії, розповідали про важливість дотримання безпечних умов праці та ознайомили з можливими ризиками порушення трудової дисципліни.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 265 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]