Главная » 2019 » Січень » 22 » Бібліотечна година «Мій рідний край – Соборна Україна ».
18:23
Бібліотечна година «Мій рідний край – Соборна Україна ».

21січня у шкільний бібліотеці з учнями 4А клас було проведено бібліотечна година присвячена Дню Соборності України «Мій рідний край – Соборна Україна ».

Мета: виховання в учнів любові до Батьківщини, українського народу, державної мови. Привити обов’язок – берегти і зміцнювати рідну державу, ніколи не забувати про сумний досвід минулого.

Зав.шк.бібліотекою Гецман Г.І. розповіла про те , що на долю нашого народу випало багато героїчного і водночас трагічного. Здавна земля наша була ласим куснем для сусідів. Історія України - це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність. Ідея єдності нашої держави була однією з найзаповітніших мрій українців.22 січня 1919 року в Київі було урочисто проголошено Універсал соборності, в якому говорилось про те. що однині воєдино об’єднаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західна та Східна. Тепер є єдина, незалежна Українська республіка. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. І от 22 січня ми відзначаємо День соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави. Тепер Україна – одна з найбільших Європейських держав, її площа – 604 тисячі квадратних кілометрів, на ній проживає понад 110 національностей, і всі є громадянами України, які творять сьогодення своєї країни.

Учні ознайомились з книгами, які представлені на книжковій виставці

« Мій рідний край – Україна ».

Минають роки, але пам’ять людини все одно повертає до минулого нашої держави, закликає більш дізнатися про найважливіші події з історії Батьківщини, які зберігає український народ.

Зав.шк.бібліотекою Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 286 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]