Главная » 2019 » Жовтень » 24 » Бібліотечна прогулянка « Чарівний світ українських казок»
12:30
Бібліотечна прогулянка « Чарівний світ українських казок»

Як показує життя, казка зайняла важливе місце у вихованні дитини, тому що вона впливає на формування характеру дитини, змушує її приглядатися до середовища в якому вона живе, переживати і сміятися,розвиває у дитини неабиякий інтерес до явищ природи і стосунків між людьми, що їх оточують. За допомогою казкових образів дитина вчиться пізнавати реальне життя.

17 жовтня 2019 р. учні 3А та 3Б класів ЗОШ№16 здійснили бібліотечну прогулянку у « Чарівний світ українських казок» .

Мета заходу: розвивати читацький інтерес до читання казок, виховувати прагнення до добра і справедливості, любові до краси рідної мови, доброзичливість, чуйність.

До цього заходу діти готувались : на бібліотечних годинах читали українські народні казки,розглядали ілюстрації до казок, ставили питання до прочитаних казок, вчились відзначати головних героїв твору. Ця прогулянка складала 5зупинок. На кожної зупинці юні читачі виконували різні завдання.

1 зупинці « З якої казки рядки», визначали назву казок, на 2 зупинка « Перекрутки » учні знаходили головних героїв казок та клеїли листівки, 3зупинка « Ти мені, я тобі » загадували один одному загадки про казкових персонажів. 4 зупинці «Хто? Чому? Скільки?» читачів чекали тестові завдання, а на 5зупинці « Казка в гості завітала» діти показали свої таланти в інсценізації уривків з українських казок. Під час виконання завдань всі читачі приймали участь. Прогулянка супроводжувалась слайдами.

Завершилась прогулянка оглядом мультфільма за мотивами української казки « Сірко».

Класні колективи одержали грамоти за активну участь у заході, та пазли з ілюстраціями до казок.

Зав. шкіл. бібліотекою ЗОШ№16 Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 228 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]