Главная » 2019 » Жовтень » 16 » Бібліотечний година « Сучасна дитяча проза»
21:22
Бібліотечний година « Сучасна дитяча проза»

У загальноосвітньої школі I-III ступенів №16 тривають заходи присвячені Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек.

Сучасна читацька аудиторія – це вільні діти. відкриті до світу, менше обмежені кордонами, реальними чи віртуальними. Це покоління, яке не уявляє життя без електронних пристроїв і завдяки інтернету має безперешкодний доступ до інформації. Нинішні діти потребують літератури,співзвучної їхнім запитам,зацікавленням та реальним щоденним ситуаціям. На жаль у шкільної бібліотеці не дуже багато такої книги. Тому виникла потреба хоч віртуально познайомити читачів з сучасної дитячої літературою.

16 жовтня 2019року з учнями 4А класу пройшла бібліотечна година на тему « Сучасна дитяча література».

Мета години: зацікавити учнів до читання сучасної української літератури, виховувати дітей небайдужими до рідного народу, Батьківщини .

На бібліотечної годині учням було запропоновано огляд електронної презентації « Сучасна дитяча проза», яку склала зав. бібліотекою Гецман Г.І. Під час огляду учні віртуально знайомились з деякими книгами сучасних українських письменників Роздивляючись слайди учні читали короткий зміст творів І.Андрусяка ,О.Бусенко,М.Павленко,Л.Ворониної та інші. Діти з великім задоволенням гортали сторінки книг М. Павленко «Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів?»,Л.Лапіної «Дуже довга казка», Д. Матіяш «Казки П'ятинки», Т.Щербаченко «Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала» , К. Лебедєвій «Птаха Корабель» які є у шкільний бібліотеці.

Висновок години : усі книги сучасних українських письменників ,які є у шкільний бібліотеці були взяти читачами для домашнього читання

Зав. шкільною бібліотекою Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 227 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]