Главная » 2020 » Лютий » 20 » Боротьба заради майбутнього
14:29
Боротьба заради майбутнього

20 лютого 2020р. у шкільний бібліотеці  з учнями  7Акласу   пройшла  виховна година 
« Боротьба заради майбутнього», присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Мета: вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні,  прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
   Бібліотекар  Гецман  Г.І. оформила ілюстровану виставку  фотодокументів  того часу «Хто вмирає  в  боротьбі,  у серцях живе    навіки » та розповіла про події листопада 2013- лютий2014 р.р. Учні почули, що цей пам'ятний день відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
  Цього дня 2014 року під час Єврореволюції  на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». «Небесна Сотня» – українці, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бу ти Українцем і за свою Батьківщину. 
  Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним .
  Діти дивились фотодокументи з виставки, ставили питання, гортали сторінки книжок про героїв Майдану.
Не плачте, мамо,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках   залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…
Закінчилася година  хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.


Гецман Г.І. зав.бібліотекою 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 253 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]