Главная » 2021 » Вересень » 16 » Булінг: профілактика, допомога
10:19
Булінг: профілактика, допомога

З 13 по 17 вересня в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 пройшов тиждень протидії булінгу. Протягом тижня відбулися як загальношкільні заходи, так і тематичні виховні години у 5-11 класах: тренінги, круглі столи, години спілкування, зустрічі з педагогами-медіаторами та психологом.

16 вересня у 6-Б класі пройшла виховна година з елементами тренінгу «Булінг: профілактика, допомога». Мета заходу - ознайомити учнів з ознаками фізичного, психологічного чи сексуального насильства над дітьми, з поняттям «булінг» і способами його запобігання у школі; надати інформацію про закони, що захищають жертву; виховувати толерантність, стійке неприйняття насильства в будь-яких проявах, формувати дружні відносини в колективі.

Протягом години спілкування діти працювали з презентацією «Що таке булінг», переглянули відеоролики, створені львівськими школярами у проекті «Булінг STOPS Tyт», обговорили побачені ситуації. Шестикласники, беручи участь у інтерактивних та тренінгових вправах, мозковому штурмі, рольових іграх, зрозуміли, які бувають причини, види і наслідки жорстокої поведінки, що булінг – це не звичайний конфлікт, а навмисне приниження людини. І це неприпустимо!

Наприкінці заняття діти зрозуміли, чим булінг відрізняється від дружнього піддражнювання, що потрібно робити, якщо вони стали свідками або жертвами насилля. Хлопчики й дівчатка усвідомили, що єдиний закон, яким потрібно керуватися в спілкуванні з людьми – це толерантність та взаємоповага.

Класний керівник 6-Б класу  Бочкарьова Олена Михайлівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 118 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]