Главная » 2019 » Вересень » 19 » «Булінгу немає місця в житті людини»
17:43
«Булінгу немає місця в житті людини»

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною. (Сааді)

Явище булінгу надзвичайно поширене у сучасній школі, педагоги багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно усівати його, але цю проблему іноді замовчують, не афішують випадки знущань, її не прийнято обговорювати. За таких умов проблема не усувається, навпаки, вона набуває більших обсягів і жорстокіших проявів. Запобігання та профілактика випадків шкільного насильства є найважливішим завданням педагогів та психологів, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до низки руйнівних наслідків.

Міністерством юстиції України з 16 по 20 вересня 2019 року ініційовано проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу.

В рамках цього тижня 19 вересня 2019р.в Костянтинівській ЗОШ І-ІІІ ст.№ 16 класний керівник 3-Б класу (Хе Ден Сук Степанченко) провела Відверту розмову з теми «Булінгу немає місця в житті людини».

Метою цього заходу було сприяти протистоянню різним видам насильства ,сприяти оволодінню інформацією про юридичний захист та психологічну допомогу ,сприяти формуванню вміння розпізнавати різні види насильства ,формувати дружні стосунки між учнями ,формувати почуття гідності, гордості, та поняття честі у стосунках, розвивати навички запобігання виникненню насильства в сім’ї, школі, серед однолітків, виховувати юридичну, психологічну, фізіологічну свідомість ,виховувати у дітей відповідальне ставлення до свого здоров’я, до власної особи ,виховувати вибірковість у прийнятті рішень на користь здорового способу життя, ввічливість.

Підсумком розмови стало складання Пам’ятки: « Поради дітям нашого класу щодо уникнення булінгу»

Клас – це маленька сім’я. Вчителю , та й дітям, хотілося б, щоб у нашій сім’ї завжди панувало добро, взаємоповага, не було сварок, лихослів’я. А наш клас – це ще й частинка більшої сім’ї – нашої школи. Вчителька переконана, що кожен із учнів прагне, щоб наша школа стала територією Добра. Тому пам’ятайте правило, яке називають Золотим «Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм і ви».

Класний керівник 3-Б класу Хе Ден Сук Степанченко

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 197 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]