Главная » 2019 » Вересень » 19 » Булінгу " НІ"
18:00
Булінгу " НІ"

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми по відношенню одне до одного. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена.

Міністерством юстиції України з 16 по 20 вересня 2019 року ініційовано проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу у закладах загальної середньої освіти. В рамках цього тижня та в рамкав впровадження медіації  19 вересня 2019р. в Костянтинівській ЗОШ Ι-ΙΙΙ ступенів №16 класний керівник 5-Б класу Бурлачук Юлія Сергіївна провела виховну годину «Стоп булінг!».

Мета цього заходу - ознайомлення з поняттям булінгу, його видами та проявами, виховування почуття власної гідності та почуття емпатії, співчуття до дитини, яка зазнає насильства.

Основне завдання виховної години - розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, протидії соціальному тискові; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; сформувати знання з правил безпечної поведінки в мережі Інтернет. Класний керівник дала поради як треба справлятись із чотирма найбільш поширеними видами булінгу та разом із учнями виробила правила поведінки для уникнення булінгу у дитячому колективі.

Підбиваючи підсумки уроку, треба зазначити, що булінг – це не ситуативне явище. Виникаючи в дитячому колективі, він неодмінно впливає на всіх його учасників, закріплюючи за кожним певну соціальну роль, а його наслідки дуже важко мінімізувати. Тому основну увагу слід зосередити на попередженні булінгу, коли ще є можливість виявити зародки дискримінаційних поглядів і вчасно покласти їм край.
Водночас учням наголосили, що у випадку жорстокого поводження з ними, проблем у стосунках з однолітками, вони можуть звернутися за допомогою на Національну дитячу «гарячу лінію» за телефоном: 0 800 500 225.

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Новини школи | Просмотров: 209 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]