Главная » 2021 » Квітень » 26 » Чорнобиль не має минулого часу…
10:04
Чорнобиль не має минулого часу…

26 квітня 1986 року. Ця дата навіки записана в історію людства чорними буквами. Це трагедія, з якою не зрівняється жодна відома до цих пір катастрофа. З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії та з метою згадати про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, поглибити знання здобувачів освіти про неї;  формування і розвитку у дітей вміння  аналізувати та узагальнювати інформацію; виховувати особисту стурбованість кожної дитини за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як власні, сприяти формуванню патріотичних почуттів у здобувачів освіти у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 Костянтинівської міської ради Донецької області було дистанційно проведено ряд заходів до 35-річчя Чорнобильської трагедії.

Прип’ять  – звичайне українське містечко. Здавалося, красу цього куточка українського Полісся ніщо і ніколи не затьмарить. Але…Та мирна ніч в Прип’яті не відчувала біді. Була, як здається, найтихішою і найтеплішою. Про те, саме її люди не забудуть ніколи.

26 квітня 1986 року, вночі, на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції велетенське полум’я розірвало нічну темряву. Почався новий відлік українського часу - болісний, гіркий, печальний. Суворий екзамен отримали всі. Звичайні люди, мешканці цього містечка, зазнала евакуації і назавжди покинули свої домівки. Земля залишилася без своїх господарів. Тут немає дитинства, шкіл, затишних скверів. А ще тут немає життя!!!

Для учнів 3-4 класів провели годину – реквієм «Білий птах з чорною міткою», де діти переглянули відеоматеріали, де почули багато пізнавальної  інформації відносно трагедії на ЧАЕС.

Кіносеанс - пам’яті  «Лазуровий пил» відбувся для здобувачів освіти  5-9класів , який був наповнений  детальною інформацією про трагічні події квітня 1986. Добірка відеоматеріалів допомогла зануритися в атмосферу сеансу. Демонструвалися кадри подій на Чорнобильській АЕС, евакуація населення, спогади ліквідаторів та наслідки радіації для всього людства та Планети в цілому.

Для 9-11 класів було проведено Web сталкер «Чи є життя після апокаліпсису?». Вчитель фізики , нагадала здобувачам освіти про чорну дату в історії України, яка досі віддає важким відгомоном минулих десятиліть.  Діти переглянули документальний фільм «Чорнобиль: минуле і сьогодні». Після перегляду фільму, взяли участь у віртуальній грі , де мова йшла про події 26 квітня 1986 року та про наслідки аварії на ЧАЕС "Чи є життя після апокаліпсису?»

Учитель фізики ЗЗСО № 16    Кряжева Т.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 183 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]