Главная » 2021 » Грудень » 3 » Де є доброчесність, корупції немає
13:50
Де є доброчесність, корупції немає

Ми всі хочемо жити в розвиненому середовищі, яке базується на взаємній повазі, честі та гідності, справедливості і доброчесності. Утім для формування такого суспільства потрібно, щоб більшість його членів свідомо поділяли ці цінності. Формування цінностей у дітей починається зі школи, однак небагато учнів знають, що таке корупція, усвідомлюють її наслідки та інтегрованість у різні сфери суспільного життя. Діти рідко стикаються з цією темою, а вона складна і потребує комплексного підходу. Тож, в рамках тижня доброчесності, 3 грудня 2021 року у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 відбувся захід - урок доброчесності «Конфлікт інтересів» з учнями 9-А класу.

Мета уроку: надати дітям загальне розуміння поняття конфлікту інтересів та базових навичок запобігання виникнення конфлікту інтересів; розвиток умінь вільно спілкуватися в різних ситуаціях, формулювати та відстоювати власну думку, вести дискусію; формування в учнів цілісної системи вмінь і навичок дослідження суспільних проблем, пропонування способів їх розв’язання.

На початку заняття учні ознайомилися з поняттями: доброчесність, корупція, конфлікт інтересів. Далі працювали з картками, на яких були описані деякі ситуації, і треба було визначити, чи наявний в них конфлікт інтересів, якщо так – в чому саме, як йому можна запобігти та що станеться, якщо не вчиняти жодних дій щодо цього. Під час активної дискусії, учні зрозуміли, чому потрібно уникати конфлікту інтересів.

Такі заняття цікаві та корисні, матимуть позитивні результати в подальшому, коли сьогоднішні школярі прийматимуть важливі та правильні рішення вже у дорослому житті.

Класний керівник 9-А класу Ольга Климова

Категория: Новини школи | Просмотров: 99 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]