Главная » 2020 » Грудень » 15 » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
22:45
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль увійшов в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. Чорнобиль став суворим попередженням людству і змусив замислитися над ціною, яку доводиться платити не тільки за глобальний прогрес, а й за помилки та безвідповідальність людей.

Щороку 14 грудня Україна відзначає пам’ятну дату – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Пам’ятаючи про ці сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій і всіх народів, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам’яті українського народу.

До Дня вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти №16, вчитель фізики, Кряжева Т.В.,  провела інформаційну годину для учнів 8-9 класів «Назавжди в пам'яті людської».

 Мета заходу: виховувати у дітей почуття патріотизму, любов до Батьківщини, почуття гордості за її людей та бажання бути їй корисним; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу, пошану до тих, хто прийняв удар нечуваної небезпеки, зупиняв її ціною власного здоров’я, власного життя; розширити знання учнів про найбільшу катастрофу в історії світової ядерної енергетики; розвивати почуття вдячності та вшанування подвигу ліквідаторів.

Наслідки аварії ніколи не будуть ліквідовані. Ця рана на тілі Землі – назавжди. Саркофаг над руїнами четвертого енергоблоку – вічний пам’ятник , який буде нагадувати  про трагедію. Велика шана й уклін всім тим, хто захистив увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Вам, шановні ліквідатори, найщиріші слова вдячності за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Також схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

 

Вчитель фізики    Кряжева Т.В.

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Новини школи | Просмотров: 141 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]