Главная » 2021 » Лютий » 23 » Диспут «Вступ України до НАТО: «За» і «Проти».
20:47
Диспут «Вступ України до НАТО: «За» і «Проти».

Вступ України до НАТО є актуальною проблемою нашого суспільства вже не один рік. Тому з метою пропагування діяльності цієї організації та в рамках Програми НАТО «Партнерство заради миру» 19 лютого 2021 у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області в 11-А класі відбувся диспут «Вступ України до НАТО:  «За» і «Проти».

         Мета заходу: розглянути роль НАТО в сучасному світі, навести аргументи «за» і «проти» вступу України до НАТО; розвивати критичне мислення, вчити відстоювати свою думку, визначати власну позицію по певному питанню, аргументовано переконувати опонентів у правильності своєї позиції; виховувати в учнів уміння організовувати й проводити дискусію, тактовно відстоювати свою позицію.

         На початку заняття учні прослухали довідкову інформацію про Організацію Північноатлантичного договору, згадали цілі її діяльності. Об’єднавшись у групи, старшокласники спробували відшукати аргументи «за» і «проти» вступу України до НАТО за такими напрямами: НАТО та безпека України,          НАТО та обороноздатність України, НАТО та економіка України, НАТО та суспільство України.

         У результаті роботи діти прийшли до висновків, що питання вступу нашої країни до НАТО складне і дати на нього однозначну відповідь «так» чи «ні» непросто. Але дискусія показала, що аргументовано обговорювати його потрібно і на шкільних уроках, і в суспільстві. І незважаючи на протилежні погляди в суспільстві з цього питання, всіх об’єднує прагнення побудувати сучасну, зрілу, незалежну, соборну, конкурентоспроможну українську державу, яку поважатимуть у світі. Наші випускники до цього готові!

 

                              Класний керівник 11-А класу  Бочкарьова О.М.

 

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 122 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]