Главная » 2019 » Грудень » 8 » До Всесвітнього Дня Гідності
16:22
До Всесвітнього Дня Гідності

З 21 листопада по 9 грудня 2019 року в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 серед учнів 1-2 класів проходив Усесвітній День Гідності. Цілі Дня Гідності такі: учні й учениці дізна́валися про значення гідності в їхньому житті й житті інших людей; учні й учениці навчалися висловлювати свої думки про те, яку роль відіграє гідність у їхньому житті; учні й учениці дізна́валися, як, поважаючи інших людей, можна здобути повагу до себе; учні й учениці спланували, що їм варто зробити протягом наступного року для підвищення почуття власної гідності й поваги до інших людей.

Разом з учнями ми пройшли три кроки: Крок 1. ГІДНІСТЬ НА ПЕРШИЙ ПОГЛЯД: пофантазували про своє майбутнє; переглянули короткий мультфільм про Цілі сталого розвитку ООН, які спільно визначені для покращення життя на планеті, та обговорили його(за допомогою учнів 4 класу) ; розглядали метафоричні світлини та з’ясовували якою може бути гідність; створили «хмаринку смислів», записавши усі ключові слова, які ми використали, щоб з’ясувати, із чого складається, на нашу думку, гідність (допомагали нам дівчата старших класів). Крок 2. ГІДНІСТЬ У ДІЇ! : переглянули розповіді -відеороліки : Міністерки освіти і науки України Ганни Новосад ,в якому вона ділиться з нами власною історією про гідність та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, де звертається також саме до нас; обсудили «Які гідні вчинки – «маленькі» чи «великі» – ми здійснюємо чи спостерігаємо щодня?»; написали листа (розфарбували комікси) щоб допомогти захистити права людей,а саме Оксані Мамченко(від Міжнародної організаціЇ Amnesty International). Крок 3. ГІДНІСТЬ У МОЇЙ ІСТОРІЇ : поділилися історією про гідність з власного життя; написали (намалювали) « Мій лист у майбутнє».

Будемо сподіватися що діти у своїх вчинках будуть керуватися почуттям власної гідності та зрозуміли,що перш за все, наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей. #gdignity #gdignityUkraine

Вчитель початкових класів Губанова С.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 264 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]