Главная » 2019 » Березень » 27 » « Добрий день Книжковий тиждень!»
10:12
« Добрий день Книжковий тиждень!»

Тиждень Дитячого читання цього року у школі №16 пройшов під гаслом« Добрий день Книжковий тиждень!» з 18.03.2019 -22.03.2019р.

Мета тижня: прищеплювати дітям любов до книги, виховувати у учнів потребу до читання, дбайливе ставлення до книги,широке використання літератури підростаючим поколінням.

В рамках Тижня відбулися найрізноманітніші заходи, які мали на меті привернути увагу учнівської молоді до друкованого слова, виховувати у них читацьку культуру.

Упродовж тижня зав.шк.бібліотекою Гецман Г.І.спільно з класними керівниками проводили різні заходи, в яких учні показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

З учнями 3-4 кл. 18.03.19 провели бібліотечну годину « Книга друг на все життя». Година розпочалася того, що Гецман Г.І. розповіла дуже гарну і красиву легенду про книги .Потім діти ознайомилися з ілюстративною виставкою плакатів цікавих повідомлень про книги. Використовуя ІКТ бібліотекар Гецман Г.І. показала дітям презентацію « У світі незвичайних книг». Діти розповідали про свої улюблені книги. Година минула дуже швидко,а учням так хотілось розповісти ще багато.

( див.фото)

Була організована (19.03.18) виставка малюнків «Завітай у світ книжковий,дивовижний і казковий!», які намалювали учні молодших класів (кл.кер. Жирнова Н.А., Дорохова Т.М., Шевченко О.А.,Хе Ден Сук Степанченко З.В., Генатуліна С.А., Губанова С.В. ). Всього на виставці розташовано 48 малюнків. Молодші учні полюбляють читати казки, тому і багато малюнків по казках. Герої дитячих робіт – тварини із казок, Незнайко, та багато інших персонажів дитячої літератури. Протягом тижня молодші школярі відвідали цю виставку.

( див.фото).

До шкільної бібліотеці завітали вихованці дитячого садка №23- майбутні першокласники. Малюкам розказали,що таке бібліотека, хто « живе у бібліотеці», чому бібліотеки потрібні людині. Використовуя ІКТ, провели вікторину по казках, діти подивились на саморобки, зроблені школярами.

( див. фото)

21.03.2019 з учнями 4-х класів пройшов виховний захід « Подорож у Книгограй»

Ведучі учні 5Акл. Симоненко П. та Шмагіна А. розповіли присутнім історію книги, діти читали вірші про книги, а потім було проведено де кілька конкурсів : скласти прислів’я по книгу та читання. відгадати літературного героя, назвати діючих персонажів із твору.

Учні Чернишов М., Алешин Д., Літвінова Д. розповіли про прочитані книги. Це маленька енциклопедія « Географія в малюнках ». « Витя Малеев в школі і вдома» Н.Носова,

« Цікаві пригоди у лісовій школі» В.Нестайко. Присутні з захопленням слухали розповіді.

Діти познайомились з казкою « Великан Пеликан», яку склали учні 4Бкл. Шумакова М. та Алешин Д.

( див. фото)

Тиждень дитячої та юнацької книги був змістовним та цікавим. Усі заходи, які були проведені сприяли активізації творчої діяльності дітей, любові і поваги до книг.

Зав.шк.бібліотекою Гецман Г.І.

ФОТО

Категория: Новини школи | Просмотров: 260 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]