Главная » 2021 » Жовтень » 13 » «Дух козацтва – український дух»
08:49
«Дух козацтва – український дух»

  Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Стоять твої вірні сини навкруги,
З шаблями в руках на сторожі! 

 

    14 жовтня Україна на державному рівні вшановує своїх захисників. У цей день українці згадують воїнів, які в різні часи обороняли й обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників та захисниць України  незалежно від службового становища . В цей день святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День  захисників і захисниць України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно.

    13 жовтня в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16   з метою вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, формування патріотичних почуттів здобувачів освіти через популяризацію героїчних військових традицій українського народу козацької доби, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, було проведено літературно музичну композицію «Дух козацтва – український дух». Під час цього заходу в урочистій обстановці  рій «Хортиця» та старшокласники  познайомили молодших дітей  з історією виникнення козацтва, традиціями , вшанували пам’ять загиблих,  віддали данину поваги всім чоловікам і жінкам, які відстоюють незалежність українського народу та суверенітет української держави, привітали запрошеного гостя молодшого сержанта роти забезпечення Перекопський Антон Олегович.

    Українська армія завжди була тісно повязана з народом, а народ – зі своїм військом. І в цьому була сила і війська, і народу. Сильна армія – запорука сильної держави.

   Багато синів нашого міста  та району пішли виконувати свій обов’язок перед  Батьківщиною.  Вони з гідністю несли і несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України. Одним з них був випускник нашого закладу Олександр Пономарьов, який ціною свого життя довів відданість у захисті нашої країни. Для вшанування пам’яті про нього відбулося покладання  квітів роєм «Хортиця» до пам’ятника меморіальної дошки Героя АТО О.Пономарьова.    

Дякуємо українським захисникам за вірну службу і відданість у захисті України та її громадян у справі миру та спокою!

 

Вчитель початкових  класів        Світлана ГУБАНОВА

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 117 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]