Главная » 2019 » Грудень » 12 » Дзвони Чорнобиля
19:07
Дзвони Чорнобиля

Щороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Напередодні цієї дати у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 Костянтинівської міської ради Донецької області була проведена низка  тематичних західів.   Для учнів 7-го  класу, класний керівник, Климова О,А. провела  урок пам’яті «Дзвони Чорнобиля», мета якого озширити знання учнів про наслідки Чорнобильської катастрофи, вшанувати пам’ять людей, які загинули від цього лиха, які рятували усе живе на землі. Під час перегляду відеоматеріалів учні переконалися, що завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події, без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші. Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Класний керівник 7-А класу Климова О.А

Категория: Новини школи | Просмотров: 234 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]