Главная » 2021 » Жовтень » 22 » Екологічна година «Цілющі скарби рідної землі»
12:37
Екологічна година «Цілющі скарби рідної землі»

Є на світі рослин так багато,

Їх Земля віддає недарма.

Бо лікують людей дуже радо,

Й кращих ліків на світі нема.

Пропонують здоров'я нам чудо ,

 Манять нас походить по росі.

 Їх відшукують люди усюди,

 Ці цілющі скарби на Землі

 

 В рамках Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» 21 жовтня 2021 року в 6А класі( кл.кер. Шарніло В.А.)Костянтинівського ЗЗСО№16 у дистанційної формі навчання пройшла екологічна година ««Цілющі скарби рідної землі». Цей захід було підготовлено і проведено разом зі шкільної бібліотекою.

Мета заходу: розвивати пізнавальну активність учнів в процесі формування уявлень про лікарські рослини Донеччини; ознайомити з відомими і цікавими рослинами, з їх лікувальними властивостями; розвивати комунікативні  навички спілкування, допитливість; виховувати почуття патріотизму до рідної природи, дбайливе ставлення до неї, розумне використання її багатств.

До цього заходу бібліотекарем школи Гецман Г.І була створена слайдова презентація « Лікарські рослини нашої місцевості». Усі учні добре підготувались і з задоволенням демонстрували свої знання про рослини. Діти узнали, що в давнину, книги, які описували лікарські властивості рослини називали

« травниками», а самі рослини «зіллям». Людину, яка уміла лікувати травами, вважалась мудрою і навіть чаклункою, до неї ставились  з великою повагою. Учні читали вірші Зайковська М., Матильков М., Маслакова А., Харьківский Д., про прикмети та прислів’я розповіли Шаповалова С., Шаповалова А..  Цікаву та пізнавальну вікторину провів Курочка Д.  Підсумком години було розв’язання кросворду, який було створено у програмі learningapps.org. Усі учні були активними під час заходу.

 

Зав. шк. бібліотекою Костянтинівського ЗЗСО№16    Галина ГЕЦМАН

Категория: Новини школи | Просмотров: 103 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]