Главная » 2021 » Лютий » 21 » Фестиваль української творчості " З Україною в серці"
17:30
Фестиваль української творчості " З Україною в серці"

                                                       Ти велична і проста.

                                                                             Ти стара і вічно нова.

                                                                             Ти могутня, рідна мово!   

                                                                                             Іван Багряний

 

    21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло лише у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання : відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок ,  за нас цього ніхто не зробить.

    З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 було проведено   фестиваль української творчості «З Україною в серці , пишаймося нею», який мав за мету : усвідомлення ролі рідної (державної) мови як механізму національної і етнічної самоідентифікації; прищеплювання любові до української мови; усвідомлення ролі української мови в особистому житті, а також у житті нації і держави; розвиток вміння спілкуватися українською мовою у навчальному закладі та поза ним,   гуманно ставитися до інших людей, бути здатним до альтруїзму, співчуття, емпатії; цінування і повага до  свободи інших, право на вибір та власну думку; повага гідності кожної людини.

     Діти нашої великої шкільної родини співали українські пісні, читали вірші відомих вітчизняних авторів, інсценували гуморески, танцювали танці, проявили себе справжніми акторами при розігруванні  сценок із життя українців.

    Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово , щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього. Живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

   

                                                 Учитель початкових класів                Губанова С.В.

 


 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 146 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]