Главная » 2021 » Травень » 20 » Флешмоб «Вишиванка – спадок нації!»
14:12
Флешмоб «Вишиванка – спадок нації!»

Я вишию сорочку кольорову     

Й по білім світі гордо в ній піду.

У ній зустріну пору світанкову

І щастя світле я у ній знайду…

 День вишиванки — це не лише свято національної свідомості, патріотизму, а й краси та дружби. Свято національного костюму спрямоване на те, щоб зберегти історичну цінність української традиції створення і носіння вишиванок.   День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Щороку  21 травня  вся Україна, а також кожен куток планети, де живуть українці, перетворюються на фантастичну красу! Тож до цієї краси приєдналися мешканці  Костянтинівського ЗЗСО  № 16 . Учні та вчителі  школи із задоволенням долучилися до свята. Школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Учні початкової школи  виконували творчу колективну  роботу  з українською символікою у «Фестивалі паперових вишиванок» . І як результат, окрім вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

Учні 5-8 класів долучилися до фото флешмобу  «Я по світу йду у вишиванці!» та на вулиці, у національних костюмах зробили «ЖИВУ ВИШИВАНКУ» , яка зачарувала всіх своїм різнобарв`ям!

Діти 9-11 класів запустили свій флешмоб «Вишиванка – спадок нації!» та стали учасниками фотоквесту  «  Селфі у вишиванках» . Учні отримали дуже яскраві та позитивні світлини у національних костюмах.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом з педагогами та  батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

                               Педагог-організатор Морозова Тетяна Володимирівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 202 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]