Главная » 2020 » Березень » 10 » « Глобальні проблеми людства: екологічна катастрофа»
22:01
« Глобальні проблеми людства: екологічна катастрофа»

Відомо, що розум людини не завжди слугує на користь їй та  навколишньому світу. Очевидно, що на сучасному етапі розвитку людської цивілізації вкрай загострились екологічні проблеми, внаслідок чого значно порушилась гармонія всіх природних процесів на Землі.

Навчання про екологію означає: жити екологічно. Таким чином школа може стати місцем, де практикується активне громадянство. З метою формування екологічної свідомості і культури учнівської молоді, виховання екологічно свідомих громадян України, які в майбутньому зможуть екологічно масштабно мислити і зможуть природне середовище, для учнів 9-а класу,  вчителем основ здоров’я Тесленок І.В., було проведено практичне заняття « Глобальні проблеми людства: екологічна катастрофа». Для більш ефективного опрацювання теми, клас був об’єднаний  на  групи, які працювали за напрямками: «Забруднення атмосфери шкідливими викидами», « Знищення екосистем» та  « Шкідлива радіація та випромінювання». Опрацювавши інформаційні матеріали, групи презентували свою програму виходу з екологічної кризи у вигляді ментальної карти. Наприкінці заняття учням була запропонована вправа «Я і Природа: зрозуміємо один одного». Учасники відповідали на питання «Що природа дає мені?» та  «Що даю природі я?», доводили свої аргументи робили відповідні висновки.

3мiнити світ на краще можна тільки тоді, коли для кожної людини найвищим законом про охорону природи буде людська совість.

Категория: Новини школи | Просмотров: 193 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]