Главная » 2019 » Листопад » 11 » Гра-вікторина «В моєму серці Україна»
15:11
Гра-вікторина «В моєму серці Україна»

Моя прекрасна українська мово,
Найкраща пісня в стоголоссі трав.
Кохане слово, наше рідне слово,
Яке  колись Шевченко покохав.

У Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №16 триває тиждень, присвячений Дню української  писемності та мови. 7 листопада для учнів 7-8 класів була проведена гра-вікторина «В моєму серці Україна». 
Мета заходу – виховувати любов до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій; формувати переконаність у нетлінності духовних скарбів народу, прагнення своєю працею  примножувати здобутки українського народу; виховувати патріотичні почуття, любов і повагу до рідної мови.
Розумники та розумниці з 7-А та 8-А класів представили свої команди – рої «Сокіл» і «Кречет». Знавці української мови та традицій рідного краю натхненно змагались у конкурсах «Ну, постривай!» (продовжити прислів’я), «Квітуча Україна» (назвати квіти-символи, що вплітаються в український віночок і розповісти легенди про них), «Крученики» (прочитати скоромовки), «Відео-гейм» (упізнати на відео міста України), «Чомучки» (розв’язування кросвордів). Але найбільш емоційним виявився конкурс для вболівальників - «Відгадай мелодію», де діти повинні були за мелодіями впізнати найвідоміші українські пісні. Як гарно у виконанні дітей чути близькі кожному серцю «Несе Галя воду», «Чорнобривці», «Пісню про рушник», «Червону руту»!
Хоча обидві команди були на висоті, з мінімальним відривом переміг рій 7-А класу «Сокіл». З позитивним настроєм, задоволені результатами та збагачені новими знаннями, семикласники та восьмикласники виходили сьогодні зі школи. 

Учитель української мови та літератури     Бочкарьова О.М.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 268 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]