Главная » 2021 » Листопад » 9 » Інтелектуальна гра «Це мова моя, це мова моєї країни!»
14:33
Інтелектуальна гра «Це мова моя, це мова моєї країни!»

 

Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…

 

«Це мова моя, це мова моєї країни!» - саме так називалась інтелектуальна гра, проведена 9 листопада 2021 року для учнів 5 класу Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16. Захід відбувся в рамках тижня української писемності та мови, який щорічно проходить у нашій школі в ці дні.

 

Мета заходу – розширити знання школярів про красу й багатство української мови, збагачувати їх словниковий запас; розвивати логічне та образне мислення, пам'ять, увагу, спостережливість, кмітливість;  виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Під час проведення інтелектуальної гри  діти  дізнались багато цікавих фактів про неповторність  рідної мови, її красу, милозвучність, змогли проявити свої пізнання з лексики, фразеології, усної народної творчості. Найкраще в конкурсах «Мовні загадки-жарти», «Відгадай казку», «Четвертий зайвий», «Народ скаже – як зав’яже» проявили себе Костюкович Аристарх, Дорофій Валерія,  Шипітько Максим,  Слабунов Дмитро, Андреєв Іван.

 Діти отримали позитивні емоції  та вкотре згадали, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

 Учитель української мови та літератури   Олена Бочкарьова

Категория: Новини школи | Просмотров: 113 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]