Главная » 2019 » Березень » 19 » Інтелектуальна гра «Стежками Шевченкової слави»
20:12
Інтелектуальна гра «Стежками Шевченкової слави»

Ім’я великого Тараса Шевченка невіддільне від назви держави, яку поет мріяв бачити вільною, яку намагався збудити від тяжкого рабського сну. Він досі залишається нашим сучасником, читаючи його твори, ми дивуємось: «Та це ж все написано про нас». Ці істини усвідомили і дев’ятикласники Костянтинівської загальноосвітньої школи №16, де 14 березня 2019 року в рамках Шевченківського тижня для учнів 9-А класу відбулася інтелектуальна гра «Стежками Шевченкової слави».

Мета заходу: поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, сприяти усвідомленню значення творчості поета для української та світової культури, для кожного особисто; вчити учнів на практиці використовувати знання, здобуті на уроках української літератури, розвивати усне і писемне мовлення, збагачувати словниковий запас, вчити працювати окремо та в групах; сприяти вихованню інтересу до уроків літератури.

Об’єднавшись у чотири команди, дев’ятикласники демонстрували свої знання з біографії Т.Г. Шевченка, його творчості, діяльності як художника. Пожвавила гру інтерактивна вікторина-презентація. У конкурсі капітанів високий рівень знань продемонструвала Юр’єва Марина, а в конкурсі «Ключові дати в долі Кобзаря» - Аллік Альона.

Кожен учень у результаті гри вийшов переможцем, адже збагатив себе новими знаннями, уміннями й позитивними емоціями.

Учитель української мови й літератури Бочкарьова О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 284 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]