Главная » 2023 » Жовтень » 15 » «Історична подорож крізь століття»
10:52
«Історична подорож крізь століття»

                                                                                        «Без знання минулого неможливо

                                                                                          точне поняття про сучасне»

                                                                                                                    ( М.С.Грушевський)

Непомітно робиться історія… Так, малими процесами,  зміною днів і ночей творяться епохи, росте і поширюється культура. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути людиною освіченою, треба знати минуле свого народу, його історію.

Кожна людина має своє коріння, гармонійно розвинену особистість не можна уявити без глибоко усвідомленого почуття національної гідності. Всі ми живемо в історії, живемо історією своєї батьківщини, свого краю, свого роду. Людина лише тоді стає активним членом суспільства, коди досконало знає, хто вона, якого вона роду.

З метою активізації пізнавального інтересу учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета в Костянтинівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 провели Тиждень історії. Проведення Тижня історії – це не стільки розваги для учнів, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями.

     Цікаво та змістовно пройшов з 09.10 -13.10.2023 року тиждень історії у закладі під гаслом « Історія України».

Розпочався він з ознайомлення учнів з планом його проведення. Вчитель історії Черскова І.М. провела з учнями 5 класів історичну вікторину «Що ти знаєш про минуле України?»,  з 6 класом « Феномен « Залізних» жінок України; старшокласниками 7-8 класів – квест-гра « Історичними стежками», «Історична подорож крізь століття», а з учнями 9 класу інформаційну хвилину « Слава героям УПА».

Всі учні з задоволенням прийняли участь в тижні історії. Грали, готували повідомлення, спілкувалися, показували гарні знання про рідну Україну.

Вивчення історії є одним із найважливіших чинників патріотичного виховання учнів та формування їх активної життєвої позиції.

Вчитель історії  І.М.Черскова

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 34 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]