Главная » 2023 » Жовтень » 15 » Історія незламних
11:07
Історія незламних

Історія незламних

          13 жовтня 2023 року для здобувачів освіти Костянтинівської ЗЗСО №16,

9-10 класів було проведено  онлайн - захід до 14 жовтня, присвячений річниці створення УПА.

           Мета : формувати  почуття патріотизму на прикладі самовідданої боротьби вояків УПА, прищеплювати любов та повагу до українських національних традицій, культурної спадщини.

           Вчителька історії Стародубцева Ірина  розповіла  хлопцям і дівчатам  про діяльність УПА ,яка була логічним продовження попередніх періодів розвитку українського визвольного руху. Сьогодні назва Українська Повстанська Армія символізує боротьбу українського народу за незалежність у роки міжвоєнного періоду, Другої світової війни і післявоєнних років та пов’язує усіх діячів різних організацій, головною метою яких була незалежна Україна. З іншого боку продовженням боротьби УПА у формі ненасильницького опору  став дисидентський рух та національно-демократичне відродження кінця 1980-х початку 1990-х років. Героям сучасності, воїнам АТО було кого наслідувати, було з кого брати приклад, адже юність  тодішніх дівчат і хлопців   припала на страшний трагічний час. На території України зійшлись у двобої два хижаки – фашизм і більшовизм і обидва знущались над нашим народом. Відступаючи під натиском німців, радянські війська застосовували тактику «випаленої землі»: все, що не можна було забрати із собою, нищили, залишаючи сплюндровану землю. Тисячі політичних в’язнів-українців були по-звірячому замордовані. Тому закономірно виникає український рух супротиву – загони самооборони, які вели бойові дії проти обох загарбників. Спробуймо подумки пройти з героями палаючими дорогами війни, і нехай у цьому нам допоможе пісня. У тій шаленій смертельній заметілі вона йшла поруч із бійцями, кликала помститися за зруйновані домівки за матерів і немовлят.

             Діти висловили свою думку, що і до нині ллється українська кров наших захисників і захисниць, які покладають  усі свої сили аби захистити найдорожче – рідну землю. Одвічно справжніми і непідробними залишаються військова честь і гідність воїнів  України. А Покрова захищає наших усіх захисників і захисниць від ворога. Для того, аби усі українці могли жити під світлим та, що найважливіше, мирним небом.

              Ірина Володимирівна закінчила захід таким гаслом: «Пам’ятай! Ти нащадок своїх героїв!»

 

Вчителька історії  Ірина СТАРОДУБЦЕВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 31 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]