Главная » 2023 » Грудень » 8 » Як не стати жертвою
11:37
Як не стати жертвою

Не можна взяти під контроль все, що трапляється в житті, але зробити його безпечним по силам будь-якій людині. Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину або можуть стати жертвою маніпуляцій, шахрайства, кіберзлочинів, насилля, торгівлі людьми і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.

З метою формування у здобувачів освіти правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості учнів щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, класні керівники 10-11 класів Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16  Костянтинівської міської ради Донецької області провели правовий вісник «Як не стати жертвою…».

Щоб не стати жертвою злочину, обману або насильства потрібно виконувати дуже прості правила, якими ми часто нехтуємо. Під час проведення заходів учні дізналися, куди звертатися, щоб захистити свої законні інтереси, де знайти потрібну інформацію, як протидіяти дискримінації та насильству, а також отримали корисні поради як захистити себе та свій комп’ютер від кіберзлочинності.

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!

Класний керівник 11 класу    Ольга КЛИМОВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 45 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]