Главная » 2019 » Вересень » 30 » «Їх тисячі лягли у Бабин Яр глибокий»
10:12
«Їх тисячі лягли у Бабин Яр глибокий»

30.09.2019 року в Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області для учнів 5-11 класів пройшла інформаційна хвилина «Бабин Яр»

Мета: розкрити зміст подій, пов'язаний з трагедією в Бабиному Ярі, виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, продовжувати формувати основу культури міжнаціональних відносин у суспільстві, учити співчувати та допомагати ближньому.

Класні керівники розповіли здобувачам освіти про масштабну трагедію людства, подивились документальні фільми.

Українська та світова спільнота у вересні 2019 року відзначає 78-ту річницю трагічних подій у Бабиному Ярі, що є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами яких стали мільйони людей. Бабин Яр став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, було знищено більше 30 тис. євреїв.

Українська держава та громадськість приділяє велику увагу вивченню історії Голокосту та інших геноцидів, формуванню в українському суспільстві атмосфери толерантності, міжнаціональної та міжрелігійної злагоди та порозуміння.

78-річчя трагедії Бабиного Яру є нагодою не тільки згадати жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, виховувати молодь на прикладах взаємоповаги між народами, духовного подвигу заради рятування життя людей.

Мир і злагода — це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам 'ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

Вчитель історії Стародубцева І.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 225 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]