Главная » 2021 » Березень » 1 » Юні хіміки
23:08
Юні хіміки

                                                                                                                                              О, хімія!

Найкраща із наук -

Ти ворогом і другом можеш бути.

Убити все живе й допомогти,

Красу життя сповна відчути.

Усе залежить від тих рук,

В яких твої досягнення і сила,

Від розуму і мудрості людини.

 

              Природничі науки – це науки для розумних, допитливих та креативних, а завдання кожного вчителя, який сьогодні працює у школі – це забезпечити високу якість освіти шляхом впровадження нових методів, технологій, методичного забезпечення, формування в учнів інтересу до предмету та підсилення підготовки їх до занять. Позакласні тематичні заходи є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу.

        Завершальним етапом тижня хімії  та біології став виховний захід «Юні хіміки» для семикласників, що відбувся 26 лютого у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16. Навчання в умовах пандемії забрало у учнів сьомих класів можливість  ближче познайомитись з наукою хімією, тому вчитель хімії Бурлачук  Юлія Сергіївна провела даний захід з метою формування учнів пізнавального інтересу та зацікавленості до предмету.

     Мета заходу: популяризація знань про природу, і підтримки талановитих учнів, розвитку їхніх інтелектуальних здібностей, науково-дослідницьких навиків, активізації творчої діяльності школярів.

           В заході приймали участь дві команди «Веселі хіміки» та «H2O», діти активно приймали участь у конкурсах: розгадували хімічний кросворд, загадки, а головним завданням було розшифрувати загадкове послання алхіміків.

          «Справжній хімік повинен бути не тільки теоретиком, а і практиком» - М.Ломоносов. Завершальним етапом заходу стали цікаві  досліди: «хімічна квітка» дивувала перевтіленням кольорів, активність металу Натрію – надихала енергією, «вулкан» - створював атмосферу тепла, а дослід «хімічна кров» став для багатьох взагалі несподіванкою.  

       Виховний захід «Юні хіміки» приніс семикласникам багато цікавого та пізнавального, сприяв розвитку позитивних емоцій та формуванню інтересу до вивчення хімії, стимулював творчу активність учнів.

 

Вчитель хімії                                                                     Ю.С. Бурлачук

Категория: Новини школи | Просмотров: 145 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]